Špaldová celozrnná hrubá mouka z pšenice špalda je nyní oblíbená. Mouku ze špaldy využijete na pečení chleba, dalamánů, koláčů, k přípravě kaší i nápojů.
Je vhodná na pečení ve velkém v profesionálních pekárnách a gastro provozech i pro domácí pekárny a malé domácí pečení v troubě.
Špalda na polích 8000 let
Špaldu lidé v Evropě pěstovali už před 8000 lety. Má vyšší podíl minerálních látek a bílkovin než šlechtěná pšenice. Celozrnná špaldová mouka je dobře stravitelná, méně toxická pro alergiky než běžná pšeničná mouka.
Ideální pro pečení chleba i pečiva
Špaldová celozrnná mouka je variantou celozrnné mouky ze šlechtěné pšenice. Hodí se pro pečení chleba, pečiva, koláčů i pro přípravu kaší.
Plně přírodní mouka bez přísad
Mouka z mlýna Dubecko je čistě přírodním produktem, bez fortifikace zlepšujícími přípravky jako některé komerčně prodávané mouky a směsi na pečení. Standardní trvanlivost 4 měsíce.
Hladká i celozrnná jemná špaldová mouka, trhanka i otruby
Dodáváme také hladkou a celozrnnou jemnou špaldovou mouku, trhanku i otruby ze špaldy.
Balení špaldové mouky
Špaldovou mouku dodáváme v pytlích 5, 10, 15 kg nebo 30 kg.
Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku
-
Energetická hodnota: 1484 kJ / 351 kcal
-
Tuky: 2,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
-
Sacharidy: 68,5 g
- z toho cukry: 0,5 g
-
Vláknina: –
-
Bílkoviny: 11,8 g
-
Sůl: 0,01 g