Špaldová trhanka z pšenice špalda je méně známá. Trhanku neboli lámanku ze špaldy využijete na pečení chleba, dalamánů, koláčů, k přípravě kaší i nápojů.
Je vhodná na pečení ve velkém v profesionálních pekárnách a gastro provozech i pro domácí pekárny a malé domácí pečení v troubě.
Špalda na polích 8000 let
Špaldu lidé v Evropě pěstovali už před 8000 lety. Má vyšší podíl minerálních látek a bílkovin než šlechtěná pšenice. Celozrnná špaldová mouka i trhanka je dobře stravitelná, méně toxická pro alergiky než běžná pšeničná mouka.
Ideální pro pečení chleba i pečiva
Špaldová trhanka připomíná ovesné vločky či jiné obilné vločky. Postup výroby je stejný jako u celozrnné mouky, avšak trhanka neprochází procesem jemného mletí.
Plně přírodní trhanka bez přísad
Mouka i trhanka z mlýna Dubecko je čistě přírodním produktem, bez fortifikace zlepšujícími přípravky jako některé komerčně prodávané mouky a směsi na pečení. Standardní trvanlivost 4 měsíce.
Hladká, celozrnná jemná a hrubá špaldová mouka i otruby
Dodáváme také hladkou a celozrnnou jemnou i hrubou špaldovou mouku i otruby ze špaldy.
Balení špaldové mouky a trhanky
Špaldovou mouku a trhanku dodáváme v pytlích 5, 10, 15 kg nebo 30 kg.
Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku
-
Energetická hodnota: 1517 kJ / 362 kcal
-
Tuky: 2,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
-
Sacharidy: 74,0 g
- z toho cukry: 2,0 g
-
Vláknina: 8,0 g
-
Bílkoviny: 14,0 g
-
Sůl: 0,01 g